İçeriğe geç

Elif Şafak Neden Yasaklandı

Elif Şafak kitapları yasaklandı mı?

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Elif Şafak’ın Mehr Andiş Yayınları tarafından yayımlanan “On Dakika Otuz Sekiz Saniye” adlı kitabının İran’da satışı yasaklandı.

Elif Şafak ne yaptı?

Elif Şafak (25 Ekim 1971, Strazburg doğumlu) İngiliz-Türk yazar, akademisyen, kadın hakları aktivisti ve LGBTQ+ aktivistidir. İlk romanı Pinhan’ı yayınladığı 1997’den bu yana eserler üreten yazar, 2009 tarihli Aşk romanıyla kısa sürede Türk edebiyat tarihinin en çok satan edebi eserinin yazarı oldu.

Kırmızı kitap neden yasaklandı?

1944 yılında yayımlanan şiir kitabı, isminin toplumsal sınıfları, dolayısıyla sosyalizm ve komünizmi çağrıştırması ve kapağının kırmızı olması nedeniyle Türkiye’de yasaklanmıştır.

Elif Şafak hapiste mi?

Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yazar Elif Şafak’ın, suçun hukuki unsurlarının aydınlatılmadığı ve yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Hangi kitapları okumak yasak?

10 yasak kitap Aklımın İnce Gülü – Adalet Ağaoğlu. … Alice Harikalar Diyarında – Lewis Carroll. … 3. 1984 – George Orwell. … Da Vinci Şifresi – Dan Brawn. … Felsefenin Temel İlkeleri – Georges Politzer. … Harry Potter ve Melez Prens – J.K. Rowling. … 7. Cam Köşk – Sabahattin Ali. … 8. Bülbülü Öldürmek – Harper Lee.Daha fazla makale…•30 Ekim 2023

Yasaklı kitap nedir?

Yasaklı kitaplar listesi, çeşitli ülkelerde iktidardakiler tarafından siyasal, toplumsal, dinî veya ahlaki nedenlerle satışı, dağıtımı veya erişimi süresiz veya belirli bir süre için engellenen kitapların yanı sıra, yasaklanmış, basılmış ve dağıtılmış, toplatılmış kitapların listesidir…

Pinhan neyi anlatıyor?

Tema. Dergâhı terk edip kendini aramak için İstanbul’a giden bir dervişin hikayesidir. Önce dergâhın içindeki elma ağaçlarına tırmanan Pinhan, daha sonra dergâha katılır. Bir süre orada yaşadıktan sonra “çift dilliliğini” yenmek için kendini aramaya başlar. Ve kendini bulmak için İstanbul’a gider.

Elif Şafak’ın son kitabı hangisi?

Elif Şafak, yeni romanı “On Dakika Otuz Sekiz Saniye” hakkında Ot’a konuştu.

Elif Şafak Mahrem ne anlatıyor?

Doğan Kitap Mahrem – Elif Şafak. Elif Şafak’ın 2000 yılında yayımlanan ve yayımlandığı günden bu yana edebiyatımızın en beğenilen kitaplarından biri olan Mahrem, toplumdan dışlanmış genç bir kadının travmatik yaşamını ve ruh halini anlatıyor.

Atatürk’ün yasaklanan kitabı neden yasaklandı?

Atatürk tarafından 1935 yılında tüm subay ve astsubaylara kitap olarak dağıtılmıştır. Filistin’in Osmanlı’ya kaybedilmesinde başrol oynayan isimlerden biri olan Atatürk, askeri strateji ve istihbarat güvenliği açısından yaptığı icraatlarla Türk milleti adına bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını sağlamıştır.

Fikrimin ince gülü neden yasaklandı?

Dördüncü baskısı yapılan kitap, 12 Eylül darbesinden sonra “Türk Silahlı Kuvvetleri’ni itibarsızlaştırdığı” gerekçesiyle toplatıldı; iki yıl süren dava sonunda beraat etti, kitap ve yazarı serbest bırakıldı.

Bülbülü öldürmek hala yasak mı?

Bülbülü Öldürmek – Harper Lee Eşitlik, adalet ve ayrımcılık gibi günümüzde hâlâ en çok tartışılan kavramları ele alan kitap, yazarına Pulitzer Ödülü kazandırmış olsa da ırkçılık içerdiği gerekçesiyle yasaklanmıştır.

Elif Şafak olayı neydi?

Yazar Elif Şafak’ın “Bit Palas” adlı kitabı için, “Sinek Sarayı” adlı kitaptan intihal yapıldığı gerekçesiyle yazara ve yayıncıya maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Elif Şafak hala evli mi?

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde sürpriz bir düğün haberiyle karşılaştık. Edebiyat dünyasından tanıdığımız Elif Şafak ile Kaynak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, geçen hafta Berlin’deki Türk Konsolosluğu’nda evlendi.

Elif Şafak ne kadar kazanıyor?

Listenin ilk sırasında geçen yıl Ustam ve Ben adlı romanı yayımlanan Elif Şafak, 1 milyon 750 bin liralık geliriyle yer aldı.

1984 neden yasaklandı?

Secker ve Warburg tarafından yayımlanan romanın ismi 1984 yılında ortaya çıkmıştır. Komünist propaganda, antisemitizm ve cinsel göndermeler içerdiği gerekçesiyle yayımlanmasından 32 yıl sonra yasaklanan kitabın yazarı George Orwell’dan başkası değildir.

Asılacak kadın neden yasaklandı?

“Asılacak Kadın” ilk olarak 1979 yılında yayımlanmış ve 1985 yılına kadar çeşitli yayınevleri tarafından yayımlanmıştır. 1985 yılında kamuoyunun duygularını incittiği gerekçesiyle toplatılmıştır. Ayrıca, “Asılacak Kadın” o dönemde Pınar Kür’ün yasaklanan tek kitabı değildir.

Sabahattin Ali kitapları neden yasaklandı?

Çocuk edebiyatı vardır ama edebiyatın bir parçasıdır. Sabahattin Ali’nin 1947’de yayınlanan “Sırça Köşk” adlı öykü kitabı yayımlandıktan hemen sonra yasaklandı. İçindeki “Cam Köşk” adlı masal, hükümeti eleştiriyordu. Öykünün “masallar” kategorisine alınması yazarını kurtaramadı ve kitap toplatıldı.

Gazap üzümleri neden yasaklandı?

4 Gazap Üzümleri Beklendiği üzere, John Steinbeck’in 1939 Pulitzer Ödülü’nü kazanan romanı, Kaliforniya’nın Kern County sakinleri tarafından hoş karşılanmadı, çünkü içinde bulundukları durumu dostça bir şekilde tasvir etmiyordu ve aşağılayıcı olduğu gerekçesiyle yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort