İçeriğe geç

Gepgenç Nasıl Yazılır

Gepegenç nasıl yazılır TDK?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Kaçgöç nasıl yazılır TDK?

Emir kipiyle kurulmuş bir veya iki öğeden oluşan kalıplaşmış birleşik sözcükler yan yana yazılır: albeni, truce, sloppy, sloppy, donbaba, rattle, don’t hurt me, shake it off, shake it off, don’t remember me; Batçık, Soceyat, Geçgeç, Kaçgöç, Snatch, Cover Up, Secal, Glue, Veransın, Jigsaw, Yazboz, vb.

TDK’nin nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen saygı ve ünvan sözcüklerine eklenen ekleri ayırmak için kullanılır: Nihat Bey’den, Ayşe Hanım’dan, Mahmut Efendi’den Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kısaltmalara eklenen ekleri ayırmak için kullanılır: TBMM, TDK, UN, USA, TV vb.

Salep nasıl yazılır TDK?

TDK tarafından salep kelimesi doğru bulunmuş olsa da, “salep” telaffuzu nedeniyle bu yazım daha yaygın hale gelmiştir. Bunu göz önünde bulundurarak ve salep olarak okunmasının doğru olduğunu ve Türkçe’de telaffuzunun daha kolay olduğunu varsayarak, salep veya salep olarak yazmak yanlış değildir.

Hiçbir nasıl yazılır?

“Hayır” kelimesinin doğru yazımı: “Hayır” kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından doğru yazımı belirlenen “hayır” olarak kabul edilir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “hayır”dır.

İkilemeler nasıl yazılır?

İndirgemeler ayrı ayrı yazılır: adım adım, yavaş yavaş, sürü halinde, şaşkın, şaşkın (bakan), farklı, derin, kademeli olarak, güzelce, santim santim, parça parça, parça parça (dinleyen), kol kola, sallanarak, vurarak .. vurarak, takım takım, tık tık, yavaşça, kırk elli (yıl), üç beş (kişi), yüz elli (yıllık), vb.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Herbiri nasıl yazılır?

TDK’ya göre: Each veya Each? TDK’ya göre, “each” kelimesinin doğru yazımı “each”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “each”tir.

Art arda nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.

Olağan dışı nasıl yazılır?

8. Dış, iç ve sıradan kelimelerinden oluşan bileşik kelimeler ve terimler ayrı ayrı yazılır: ahlaksız, çağdışı, din dışı, yasadışı, alışılmadık, gayri meşru; ceviz, hafta içi, yerli; sırayla, sonra, ardından, ayrıca, vb.

Telgraf nasıl yazılır?

Birbirinin yanında iki veya daha fazla ünsüz harf içeren Batı kökenli sözcükler, ünsüz harfler arasına ünlü harf konulmadan yazılır: alafranga, apartman, biyografi, elektrik, gangster, kilogram, orkestra, paragraf, telgraf, vb.

Aliciğim nasıl yazılır?

Hatırlamakta fayda var😊 Canım Ali değil, canım Ali. Türk Dil Kurumu diyor ki; Aliciğim, -cik ekiyle Alicik olarak yeni bir anlam kazandığı için kesme işareti ve bileşik isim olmadan yazılır. Burada -cik, Ali’ye sadece yeni bir anlam katmakla kalmıyor, onu aynı zamanda ortak bir isme dönüştürüyor. Bu yüzden aşağıdaki ekler kesme işaretiyle ayrılmaz.

Öz suyu nasıl yazılır?

SU KELİMESİNİN ANLAMI: Salgılama ile oluşan ve enzimler içeren organik sıvı anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak sap olarak yazılır. Doğru kullanımı juice şeklinde olmalıdır.

Maraş dondurması nasıl yazılır?

26. Yer, millet ve kişi adlarından oluşan birleşik sözcüklerde yalnızca özel adlar büyük harfle başlar: fıstık, Brüksel lahanası, Avrupa gömleği, Hindistan cevizi, İngiliz anahtarı, Japon gülü, Maraş dondurması, Van kedisi, vb.

Üstatla nasıl yazılır?

Çekimlemeçoğulbelirtmeüstatlarıyönelmeüstatlarabulunmaüstatlardaayrılmaüstatlardan40 satır daha

Ergeç nasıl yazılır TDK?

Dilbilgisi kurallarına göre, tüm indirgemeler ayrı ayrı yazılır. Er ya da geç kelimesi bir ikileme olduğundan, yan yana değil ayrı ayrı yazılmalıdır.

Perende nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Parende” şeklinde kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “Perende”dir.

Semsert ne demek TDK?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: semsert.

Pergule nasıl yazılır?

Pergola, pergola veya pergola kullanmak doğru mudur? Türkçede yaygın olarak kullanılan terim “pergole”dir, ancak doğru yazımı “pergola”dır. “Pergola” terimi hem Fransızca hem de İtalyanca kökenlidir ve doğru yazımı budur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Parayı Elden Alan Gaziantep Escort